Selstreffprisen 2006 til Dalakopa

Selstreffprisen 2006 til Dalakopa

Under lørdagens konsert i forbindelse med Selstreffen, ble Dalakopa tildelt årets Selstreffpris for sin innsats av positiv betydning for folke- og gammaldansmusikken. Gruppa ble hyllet av et fullsatt Sel samfunnshus (bilder fra Sel under «Bilder»). Juryen som har bestått av: Kirstine Prestmoen Tallerås, Magnar Sundt, og Øystein O. Rudi.

I juryens utallelser til prisvinneren sto bl.a: Årets prisvinner beveger seg over hele spekteret mellom folkemusikk, og gammeldans. De har mange slags uttrykk i musikken sin – De er lyriske og vare – De har engasjement, humør, og appell – De har sitt egne umisskjennelige sound og lydbilde – De er kjent for trøkk og liv – De er elsket over hele landet, og utlandet med, på grunn av fenomenal dansetakt, de er tradisjonelle som noen, samtidig som de har tilført sjangeren noen sjeldent flotte nykompososjoner – De er grensesprengende i instrumentbruk,og arrangering – Summen av dette gjør ar de klarer å lokke frem hele spekteret av alle slags rare kjensler hos publikum.

Juryens uttalelse om prisvinneren:


Stengt for kommentarer.