Om oss

Om oss

Dalakopa er en internasjonal gjeng med musikere fra 4 land: Norge, Sverige, Danmark, og USA. Vi har sammen funnet vår spesielle sound, mye på grunn av forskjellige utgangspunkt musikalsk, og landene de kommer fra. Repertoaret vårt henter i i hovedsak fra Rørosdistriktet, Østerdalen, Sverige og fra gruppens egne komponister.

Vi elsker å spille til dans, men en god konsert er heller ikke så dumt. Da kan vi få brukt mye av vårt mer lyriske repertoar.


Oline Bakkom – Blondinekop
E-post: online@dalakopa.no
Webside: www.oline.se

Gruppas blikkfang, spiller med hele kroppen, ivrig komponist, stilig og… Har mottatt Rendalsprisen, underviser i musikk, første utlending som har blitt svensk riksspelmann.
Hun er en god komponist, med flere «blinkkskudd» på cv`n sin.
Opprinnelig fra Rendalen, men har bodd i Sverige i mange år. Nå bor hun i Romedal og er samboer med Tormod Lillebror Vasaasen.


Mary Barthelemy – Bjøllkukop
E-post: mary@dalakopa.no
En musikalsk spydspiss og bandets utenlandsguide, fantastisk fløytespiller, etnomusikalske/antropologiske studier. Mary kommer opprinnelig fra Minnesota i USA, men jobber i dag deltid ved Rørosmuseet, som guide mm.
Hun er en «alt-blåsende» musiker og spiller det meste som kan blåses i/på, som fløyter, bukkehorn, lur mm.
Mary er gift med Olav, og bosatt på Glåmos.


Thore Härdelin – Optimistkop
E-post: thore@dalakopa.no
Gruppas good old gammal nok, samarbeidsvillig og godhjertet, felemaker og riksspelmann fra Sverige.
Thore er riksspelmann i 4 generasjon, så der i gården har folkemusikken stått sterkt i lange tider. han har også mottatt Zornmerket i gull, som er den høyeste utmerkelse en kan få som spellmann i Sverige. Han har statslønn som musiker, og lever av musikken på heltid.
Thore er gift med Daeng, og er bosatt i Delsbo i Sverige og i Thailand….


Bent Jacobsen – Kapellmesterkop
E-post: bent@dalakopa.no
Er sammen med Jens Nygård grunnleggeren av Dalakopa. Har eget studio, er produsent og lydtekniker, forhenværende fjelloppsyns-mann, statens kunstnerstipend 1991 og 2000, fikk Røros kommunes kulturpris 2003. Kom fra Danmark til Norge i 1968. Bent har produsert de fleste Dalakopa-platene, og er også ifølge Bjørn Aksdal en av de fremste komponister vi har innenfor folkemusikk og gammeldans. Har i tillegg vært med på et utall av plateinnspillinger bl.a. med Hans Rotmo. Bent har fått statslønn siden 2011, for sin innsats som musiker.
Bent trakterer flere instrumenter: Foruten trekkspill, så er han en habil pianist, spiller fele, fløyter, og sag! Bent sitter ofte og kaffekoper på gata med kaffe og wienerbrød. Han er samboende med Mette, og bor på Røros.


Jens Nygård – Livskunstnerkop
E-post: jens@dalakopa.no
Jens kjenner alle, alle kjenner Jens. Han er gruppas arkivar, tidligere skikytter med konkurransenerver, norgesmester i jr. to ganger, kulturpris, treskjærer og rosemaler, ofte låtstarter.
Han spiller på selvlaget fele. Et meget pent instrument, som viser at Jens er en håndverker/instrumentmaker med sans for finish.
Han har eget verksted i Øversjødalen der han bor, og her kan du få bestilt det meste innen treskjæring, og rosemalte ting.
Jens er gift med Tordis, og bosatt i Øversjødalen.


Stein Nygård – Morokop
E-post: stein@dalakopa.no
Humoren går sjølsagt utover alt svensk i gruppa. Melodiklippen i trekkspillseksjonen – blid, positiv og samarbeidsvillig, og janitsjarelsker. Han «klimprer» også på piano, bass, og gitar. Er utrolig god å ha når det trengs musikk til allsang. Der spiller han det meste.
Stein er gift med Ragnhild, og er bosatt på Tynset.


Roar Kjelsberg – Sjarmørkop
E-post: roar@dalakopa.no
En polsdansende sjarmør med sprett i beina. Ertekrok. Han trakterer flere instrumenter: Bass, gitar, trekkspill, og fele, men det er mest bassen offentlig – de andre instrumentene brukes mest på hjemme-bane. Husker godt og tar nye låter på en-to-tre.
Roar er gift med Karin, og er bosatt på Røros. Han jobber på Byggmakker på Røros.


Ole Anders Feragen – Altmuligkop
E-post: ole.anders@dalakopa.no
«Allsidig, lettlurt og godsnill», gruppas kommunikasjonsminister – ordner med det meste når det gjelder driften av gruppa. Er som regel vår sjåfør. Han er alltid blid, og svært sjelden hissig. Mest allsidig av oss både på instrumentalsiden og musikksjangere. Han spiller foruten gammeldans i Dalakopa, rock med «Bergstaden Old Stars», allsidig dansemusikk med «Knallkameratene», og viser med «Trio Ziir». Han jobber en god del i studio, med forskjellige plateprosjekter. Er en habil musiker på: gitar, bass, tangenter, og sang, og er også en habil lydmann. Han fikk i 2005 Røros kommunes kulturpris, sammen med sitt andre band «Bergstaden Old Stars». Dette er bandet som bl.a er «gründere» for det fantastiske utespillet «Det brinner en eld», som blir satt opp på Røros hvert år. Ole Anders er den eneste i Dalakopa som er blitt «Dansk mester i Harmonica.» Dette skjedde for noen år tilbake, da han steppet inn i et dansk orkester under denne konkurransen, og de gikk av med seieren! 🙂 Han er gift med Gunn Heidi, og bosatt på Røros. Ole Anders jobber i Røros kommune samtidig med at han har eget byggmesterfirma. Her utføres alt innen bygg.


Torill Aasegg – Nykopen
E-post: torill@dalakopa.no
Torill ble medlem av gruppen ved nyttår 2016. Hun har tidligere vært fast «stand-in» ved flere anledninger gjennom mange år, og hun kan Dalakopas repertoar til fingerspissene. Hun trakterer mange instrumenter, men i gruppa er det fela og nyckelharpa hun bruker. Er gjerne sjåfør for gruppa, som Ole Anders, og har overtatt webmasterjobben etter Stein.
Torill er utdannet utøvende folkemusiker ved Ole Bull Akademiet på Voss og hun jobber som freelance musiker, som like ofte holder på med lokalhistorie, slektsgransking og håndarbeid. Torill bor på Byneset ved Trondheim, sammen med sønnene Daniel og Åsmund.